han var solen när det dagas..

Det börjar våras i Paris!












Och, självfallet, våren till ära:

Si tu aimes celui-ci, je ne veux jamais te voir ici.

Man kan ju föna håret på många olika sätt. Mitt sätt är speciellt för man kan dra paralleller till att lära sig ett språk. Föna håret - lära sig ett språk. Hur, kanske ni tänker då?

Låt oss dela upp håret i tre partier: hårbotten, mitten och topparna. Jag brukar börja vid hårbotten, för det är ju trots allt vikigast att den blir torr, annars får man ont i huvudet - precis som grunderna i ett språk är det viktigaste. För att även ifall resten av håret skulle vara torrt, men inte hårbotten - ja då faller håret platt! Medan jag torkar hårbotten brukar lite av mittenhåret också bli torrt, för det är ganska svårt att endast hålla sig till hårbotten när mittenhåret är överallt. Kanske har till och med en topp eller två lyckats bli torra när hårbotten är klar. Det är också det partiet som tar längst tid. När man är klar med hårbotten tar mittendelen inte alls lång tid, topparna däremot är svåra att torka och framförallt forma. Ibland brukar jag till och med strunta i dom, men då blir ju håret inte lika fint. Intressant, va?


Stundens youtube-klipp (dagens låt finns i inlägget nedanför):


This world is crazy!

Igår blandade jag ihop Jordanien med Georgien. Häromveckan var jag tvungen att fråga "vad är det?" när en kompis nämnde IMF i vår konversation. Som om jag inte skulle veta att det står för International Monetary Fund (Internationella Valutafonden på svenska), som om jag inte visste att det är WTOs brother in crime, som om alla böcker, artiklar och föreläsningar var som bortblåsta! Och jag skyllde på Paris, naturligtvis. 5 månader av ingen, eller extremt lite, intellektuell stimulans. 5 månader utan politiska debatter varken på tv, tidning, radio eller IRL. Ja, jag har blivit dum.


Det ska jag göra något åt tänkte jag och sökte distanskurser och whops om en månad kommer jag plugga 200% (jag tror det blir så - franska heltid och mellanösternskunskap heltid, am i right?), utöver jobbet (som barnvakt). Är fortfarande inte nöjd. Jag kanske hade velat byta ut barnen mot något mer.. utvecklande. Häromdagen köpte jag en tidning av en hemlös man. Tidningen antar jag fungerar som Göteborgs "Faktum" eller Stockholms "Situation Stockholm", här heter den "Sans-Logis" som betyder utan logi, alltså hemlös. Jag bläddrade lite i den innan jag gav upp. Den är helt omöjlig att läsa; alldeles för stor, sidorna sitter inte ihop med varandra så de faller ur varje gång man bläddrar, den har bara färg på framsidan, baksidan och mittenuppslaget, SJUKT tråkiga artiklar med ingen relevans till hemlösas situation någonstans (rubriker sådom "SOV BÄTTRE", "ÖPPNA DINA ÖGON" - hade man trott kunnat vara en dålig rubrik på något intressant men det handlar om optik, etc.) och är helt enkelt jävligt dålig på alla sätt och vis. De har t.o.m sudoku på baksidan. Detta beror naturligtvis på budget, som allt annat i den här felvridna världen gör. Men jag kan ändå inte sluta tänka att den måste kunnas ändras till de bättre. Ta bort färgen överallt för all del, men sätt ihop tidningen i alla fall! Gör den mindre, skaffa ett bättre layoutprogram (framsidan är gjord i Word, det kan man se från mils håll). Hjälp, jag får ångest av att se den här bredvid mig! Nu har jag en bra anledning till att göra läxorna och lära mig franska, mer än att kunna skälla ut den elaka tanten på posten.


Tidningen kostar för övrigt bara 2 euro. I Göteborg kostar väl "Faktum" närmare 40 kr? Eller var det 30? Jag kan bara minnas att jag brukade bli av med en 50lapp per gång. Nåja, något sånt istället för barnen menar jag. Kanske värt att leva lite fattigare, men behålla lite mer hjärna. Jag får titta närmare på det där. Mötte en Röda Korset-värvare på väg hem från skolan och fick ut lite av min aggression över att jag inte kunnat på tag på dom, han var snäll och sa att jag borde ringa. Jag sa att jag inte vill för att folk pratar för fort för mig på telefon. Han berömde min franska och jag kom ihåg att han var en värvare. Och så var det med det, kanske borde ringa ändå?



PÅ TAL OM HÄSTAR.


Jag har haft fruktansvärt oflyt musikvis de senaste dagarna. Speciellt i förrgår. Då läste jag först att Little Joy har spelat på Le Maroquinerie, jag skyndade mig in på hemsidan för att se när det hade varit. Det var förra månaden och det är ju faktiskt jättetråkigt för även OM man (jag) intresserar sig (mig) för Little Joy av fel anledningar (som att The Strokes' Fabrizio Moretti spelar trummor i bandet) vill jag se dom (honom)! Hursomhelst, väl inne på sidan möttes jag av vackra toner jag genast blev förälskad i och var tvungen att googla. Det var Lonely Drifter Karen som hade spelning här, på Le Maroquinerie, en timma innan jag hittade henne. Jag kan uppskatta ironi men det här är bara elakt.


Dagens låt är alltså med Lonely Drifter Karen, en skön brud, lyssna bara på refrängen!


Bastille

När jag var på väg hem från söndagsmarknaden* idag kändes det som att jag var med i en film. Det gör det ibland i Paris. Denna gången satt jag och väntade på metron i Bastille, med händerna fulla av små plastpåsar i olika färger*, bredvid en avdäckad man. Längre bort satt en man och spelade dragspel. Det var inte mycket folk och under två korta sekunder befann sig en alldeles märklig tystnad på metrostationen, man hörde bara ljudet från dragspelet, och vi hade kunnat vara mitt i inspelningen av Amelies uppföljare.

* Bastilles söndagsmarknad är ett av söndagars två solsken. Grönsaker, frukt, ostar, mat, blommor, poulets rôtis, smycken, sjalar och en man som balanserar en skål med guldfiskar i på huvudet. Lukt, doft och vy blandas i en fantastisk kompott som jag sedan kallar söndagsmarknaden. Allez-y!

* Det spelar ingen roll om du har med dig en stor tygkasse för att du har bestämt dig för att bli "miljömedveten" - om du ber om 1 kg tomater kommer du få de i en rosa, gul, orange, vit eller blå plastpåse.

Söndagsnöje #2:


Open-mics på Pop-in, och DÄR sprack mina attemps att försöka dölja min svenskhet. Det är mysigt, roligt och en vana. Dock inte denna söndagen, så det får bli en annan historia.

Dagens låt:

la grenouille de paix

Jag kör en mjukstart på denna bloggen, för att få igång mig själv, med dagens cant-stop-listening låt.



RSS 2.0